TAHITIAN
Tahitiske perler i dag
I dag finnes vakre ferskvannsperler i en mengde farger og størrelser. De har blitt en bærebjelke i markedet for fine smykker. Kontinuerlige forbedringer i kvalitet har gjort at de nesten kan konkurrere med saltvannskollegene.
Tahitian Pearls Oyster
Tahitiske perler dyrkes i den svartleppede østersen. Østersens vitenskapelige navn er Pinctada margaritifera cumingi. Den svartleppede østersens naturlige østersbestand er alvorlig utarmet, så de er beskyttet mot høsting. Som et resultat, for å skape en bestand av østers for perleoppdrett, samles østersspruten i havene. Spat er det unge utviklingsstadiet etter larver. Innsamling av spat starter i desember og samlenettet hentes mellom seks og ni måneder senere. På dette tidspunktet er spatten mellom én til to tommer i diameter. Spatten pleies deretter nøye og heves til de er omtrent to og et halvt til tre år gamle. Størrelsen deres har omtrent tredoblet seg i løpet av denne tiden.
Black-lipped pearl oyster - Fotokreditt: Jim Maragos
Tahitian Pearls Growth
Over 50% av østersene tar ikke godt imot implantasjonen. Som et resultat har bonden omtrent 20 % av de originale østersene sine hentet fra spat som perleprodusenter. Østersen er beskyttet mot miljøfaktorer og predasjon i en lukket eller beskyttet lagune. Der blir østersen pleiet nøye de neste 22 til 26 månedene. De legger tre til fire lag på 0,5 til 1 mikron hver dag. En mikron er 1/1000 av en millimeter.
Innhøsting av Tahiti-perler
Tahiti-perler høstes mellom mai og november. Hver perle høstes nøye av en kjernefyr. Hvis perlen er av god kvalitet, plasserer kjernemaskinen ofte en større perle og vekstsyklusen begynner på nytt. En enkelt østers kan produsere fire perler på denne måten med hver etterfølgende perle større enn den forrige. Imidlertid kan kvaliteten bli redusert med hver perle. En østers som har produsert godt, blir deretter returnert til naturen for å bli avlsbestand for fremtidige generasjoner. Bare rundt fem prosent av avlingen er rund. De resterende er av runde, barokke eller andre former. I tillegg vil omtrent 40 % være av edelstenskvalitet. Til slutt vil bare én til to prosent av en gitt avling være både rund og av edelstenskvalitet.
Pearls Nucleation
Dyktige teknikere renser og sorterer østersen før kjernedannelse. De må også sjekke for å sikre at østersen ikke er i ferd med å gyte. For å sikre fremtidige bestander blir en østers som skal gyte umiddelbart tilbake til vannet. Før kjernedannelse må kjernemakeren velge en donorøsters for mantelvev. Skallfargen på den donorøstersen kan påvirke den resulterende perlen. Den modne østersen er kjerneformet. Et lite snitt gjøres i østersens gonad og stykket av donorvev settes inn sammen med en spesiallaget perle. Østersen føres tilbake til vannet og det tar omtrent en måned før snittet gror. Kjernedannelsesperler varierer i størrelse fra 6 mm til 10 mm.
Behandling av Tahitiske perler
Etter at perlene dukker opp fra østersen, blir de ganske enkelt vasket, tørket og lett polert. Ingen annen behandling er tillatt. I tillegg må perler ha et gjennomsnitt på 0,80 mm perlemor.