Typer kulturperler
Kulturperler kan deles inn i to hovedkategorier, ferskvannsperler og sjøvannsperler. Sjøvannsperler kan også deles inn i tre kategorier, Akoya-, Tahiti- og Sørhavsperler.
Ferskvannsperler: Alle perleproduserende land til sammen kan bare produsere omtrent 10 % av volumet produsert i Kina. I tillegg til kvantiteten har de kinesiske perlebøndene også økt fokuset på kvalitet kraftig de siste årene. Formen på det ferskvannsimplanterte vevet påvirker sterkt formen til den resulterende perlen. Bare rundt 2 % av de høstede perlene er runde eller nesten runde. Størrelsene på ferskvannsperlene varierer fra 2 mm til 12 mm.
Akoya-perler: Japan og Kina er hovedprodusentene av Akoya-kulturperler, men Japan anses fortsatt for å produsere den beste kvaliteten som har fortsatt en tradisjon på over 100 år. Akoya-perler, større enn 8 mm, er svært sjeldne. Alle PearlsOnly-trådene bærer JPEA-inspeksjonsmerket. Japan Pearl Exporters Association er en internasjonalt respektert perle-kvalitetssikringsorganisasjon og har satt i gang et strengt inspeksjonssystem og sørger for en kvalitetssikringsinspeksjon tag per streng inspisert
Tahiti-perler: Tahiti-perler dyrkes faktisk på øyene i Fransk Polynesia, men ikke på Tahiti. Dyrkingen deres er vanskelig da de ikke kan overleve i mer enn 4 timer i beste fall, og kontakt med ferskvann (som regn) dreper dem. De er de eneste naturlig svarte perlene. Tahitiske perler kan nå størrelser opp til 16 mm. En 18 mm perle er svært sjelden.
Sørhavsperler: De dyrkes i det varme vannet i Sørsjøen (Australia, Indonesia, Filippinene, Myanmar (Burma) og Thailand South Sea-perler kan nå størrelser opp til 20 mm, og deres naturlige farge er vanligvis hvit med sølvovertoner eller gylden.